Dromen waar maken

Beste Blaasmuziekliefhebber,

Al een paar jaar samen met Ruud van Didden gedroomd over het feit dat het wel fantastisch zou zijn een internationaal meerdaags Blaaskapellenfestival in Nederland te organiseren.

In september 2018 deed ik als kapelmeester, en Ruud als versterking in de trombonesectie met Die Dorfplatz Musikanten, mee aan het internationale Blaaskapellenfestival te Mühlbach (Italië). Dit was zo’n fantastische belevenis waar je echt “Böhmisch” kippenvel van kreeg. Ik reed tevens als touringcarchauffeur na afloop van het festival de berg op naar ons hotel in Meranzen toen we in een euforische stemming hebben besloten; “Jetzt geh’t Los!!”

Polkafest Holland; een driedaags internationaal Blaaskapellen festival met maar liefst 30 blaaskapellen op vier verschillende podia. Beleef de Volkstümliche klanken, der ‘Gemütlichkeit’ maar vooral de sfeer, het drinken en het heerlijke eten. Op zaterdag en zondag is er tevens een fair met tientallen marktkraampjes. Er zijn vele “Spitzen Kapellen” met twee waanzinnige kapellen uit Oostenrijk!  EchtBöhmisch en Junger Schwung aus Tirol die op vrijdag- en zaterdag optredens zullen verzorgen. Ook overnachten is via ons te boeken zowel in hotels, bungalows of op de camping met eigen tent/caravan/camper. Pendelvervoer wordt gratis verzorgd

Het is de eerste keer dat in Nederland een dergelijk Polkafest plaatsvindt van deze omvang. Kom naar Vledder en geniet met volle teugen! Onze doelstelling: zo gezellig als het in Oostenrijk is met blaasmuziek, zo gezellig kan het ook in Nederland zijn!

Harrie de Jong: Brinkzicht Vledder

Ruud van Didden: Ruud’s Music Magazine